Bosrank

De Clematis montana 'Grandiflora' is een snelgroeiende en rijkbloeiende Bosrank. Deze klimplant bloeit in de maanden mei en juni met talloze sneeuwwitte bloemen. Zeker als u de plant een zonnige standplaats geeft, draagt deze plant een zee van bloemen. Een volwassen plant kan wel 5 meter hoog worden, maar is door middel van snoeien natuurlijk ook lager te houden. Snoei de plant bij voorkeur ná de bloei. Om een extra gezonde groei en bloei te bevorderen is het belangrijk om de Clematis in voedzame aarde te planten. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld Aanplantgrond, eventueel in combinatie met Organische mest.

€ 11,95

Lees meer...

Tuinplant Klimplanten Alle klimplanten
Bosrank
 

Roze regen

De Wisteria floribunda 'Rosea' bloeit in de maanden mei en juni uitbundig met roze, sterk geurende bloemen in grote afhangende trossen. De lange trossen kunnen tot wel 30cm lang worden. In de nazomer kan deze Roze regen opnieuw gaan bloeien maar dit zal niet zo uitbundig zijn als de eerste bloei. Snoei in de winter de overbodige takken weg tot op drie ogen van de hoofdtakken. Hieruit zal de Wisteria floribunda 'Rosea' nieuwe scheuten aanmaken in het voorjaar waar deze klimplant zijn bloemen op draagt. Wanneer deze Roze regen groter word zoekt hij zelf meer en meer de zon op en kan dan een hoogte bereiken van wel 6 tot 8 meter. Wisteria's staan bekend als agressieve planten voor regenpijpen: soms worden de regenpijpen volledig in elkaar gedrukt. Bedenk dus goed waar u deze plant tegenaan laat groeien. De Wisteria floribunda 'Rosea' is goed winterhard en kan het beste worden aangeplant in de schaduw tot half schaduw in een humusrijke tot normale grond. Het verschil tussen de Wisteria

€ 19,75

Lees meer...

Tuinplant Klimplanten Alle klimplanten
Roze regen
 

Frambraam

De Rubus 'Loganberry' draagt de bijzondere naam Loganbes of Braamboos. Het is een zgn. kruising tussen een braam en een framboos. Deze plant bloeit tussen mei en juli met witte bloemen. Na de bloei ontstaan er stevige, zoete, rode braambessen of loganbessen. Deze kleuren in het eind van de zomer/begin van de herfst zwart en kunnen dan geplukt worden. De soort is goed winterhard. Uiteindelijk zal de gemiddelde hoogte ongeveer 1,5 m bedragen. Voor een gezonde groei en bloei is het belangrijk om de Braamboos een zonnige standplaats te geven in goed doorlaatbare grond. In het voorjaar mag de plant teruggesnoeid worden om de bloei te stimuleren. Gebruik bij voorkeur Tuinplantengrond of Bio Moestuingrond bij het aanplanten.

€ 11,75

Lees meer...

Tuinplant Klimplanten Alle klimplanten
Frambraam
 

Witte druif

De Vitis 'Vroege van der Laan' is de Witte Druif die bloeit in juni tot juli met onopvallende bloemen. Na de bloei van de Vitis 'Vroege van der Laan' ontwikkelen zich de trossen met witgele druiven. Zorg wanneer de druiven verscholen hangen onder de bladeren dat deze worden vrijgesnoeid, hoe meer licht en warmte hoe beter de druiven kunnen rijpen. Vanaf half september zijn de eerste trossen rijp en kunnen dan geoogst worden. De vruchten worden voornamelijk geperst tot sap maar kunnen ook prima gebruikt worden voor directe consumptie. Let op de vogels! De merels, lijsters en spreeuwen zijn dol op deze vruchten en kunnen de struik plunderen wanneer deze niet word afgedekt. De Vitis 'Vroege van der Laan' moet wel geleid worden langs een muur of pergola en zo veel mogelijk in de zon staan in een voedingrijke vochtdoorlatende bodem. Bij het planten is het goed om tuinplantengrond toe te voegen en regelmatig te bemesten met druivenvoeding.

€ 13,25

Lees meer...

Tuinplant Klimplanten Alle klimplanten
Witte druif
 

Taybes

De Rubus 'Tayberry' is een heerlijk zoete Frambaam (kruising tussen framboos en braam). Geeft halverwege juli heerlijke grote rode vruchten van wel 5 cm lang. Deze Taybes is makkelijk in onderhoud. Wel heeft deze Frambaam ondersteuning nodig, dus leiden tegen een rek of gaas. Bladverliezend. Aanplanten in Tuinplantengrond.

€ 11,75

Lees meer...

Tuinplant Klimplanten Alle klimplanten
Taybes
 

Kiwibes

De Actinidia arguta 'Ken's Red' is een traag groeiende kiwibes en is daardoor zeer geschikt voor een kleinere tuin, een balkon of tegen een klimrek. In de periode Mei-Juni bloeit de kiwi met witte bloemen waarna in Oktober of November de rode vruchten rijp zijn. Aanbevolen wordt om in mei de twijgen terug te snoeien tot op 40 cm. Actinidia arguta 'Ken's Red' is een Vrouwelijke rode Kiwibes en heeft een mannelijke Kiwibes nodig. Bladverliezend. Winterhard. Aanplanten in Tuinplantengrond.

€ 24,50

Lees meer...

Tuinplant Klimplanten Alle klimplanten
Kiwibes
 

Sierkiwi

Actinidia kolomikta is een prachtige sierkiwi, deze bladverliezende klimplant geeft geen kiwivruchten. Het is een minder snelle groeier dan de gewone Kiwi, maar kan ook een hoogte van 300- tot 400 cm bereiken. De Sierkiwi (Actinidia kolomikta) heeft prachtig wit groen blad, dat in een later stadium een mooie rood roze rand krijgt. Omdat de Actinidia kolomikta graag op een beschutte plek in de zon staat is deze uitstekend geschikt voor bijvoorbeeld een pergola of schutting.

€ 19,75

Lees meer...

Tuinplant Klimplanten Alle klimplanten
Sierkiwi
 

Paarse herfstframboos

De Rubus Idaeus Occidentalis 'Autumn Passion' is een kruising tussen een zwarte framboos en een rode framboos en heeft daardoor een unieke donkerpaarse kleur. De middelgrote vruchten zijn sappig en hebben een exotische smaak. Bestuiving: zelfbestuivend. Zeer goede opbrengst. Snoeien: draagt op éénjarig hout. Leeg geplukte stengels wegsnoeien tot 10 cm boven de grond. De nieuwe stengels vastbinden. Bemesting: frambozen houden van een humusrijke licht zure grond en vragen dan ook een organische mest. Bij planten Aanplantgrond gebruiken.

€ 11,75

Lees meer...

Tuinplant Klimplanten Alle klimplanten
Paarse herfstframboos