Witte regen

De Wisteria floribunda 'Alba' bloeit in de maanden mei en juni uitbundig met witte, sterk geurende bloemen in grote afhangende trossen. De lange trossen kunnen tot wel 30cm lang worden. In de nazomer kan deze Witte regen opnieuw gaan bloeien maar dit zal niet zo uitbundig zijn als de eerste bloei. Snoei in de winter de overbodige takken weg tot op drie ogen van de hoofdtakken. Hieruit zal de Wisteria floribunda 'Alba' nieuwe scheuten aanmaken in het voorjaar waar deze klimplant zijn bloemen op draagt. Wanneer deze Witte regen groter word zoekt hij zelf meer en meer de zon op en kan dan een hoogte bereiken van wel 6 tot 8 meter. Wisteria's staan bekend als agressieve planten voor regenpijpen: soms worden de regenpijpen volledig in elkaar gedrukt. Bedenk dus goed waar u deze plant tegenaan laat groeien. De Wisteria floribunda 'Alba' is goed winterhard en kan het beste worden aangeplant in de schaduw tot half schaduw in een humusrijke tot normale grond. Het verschil tussen de Wisteria

€ 19,75

Lees meer...

Tuinplant Klimplanten Alle klimplanten
Witte regen
 

Schisandra

De Schisandra Chinensis (Vijfsmakenvrucht) is een matiggroeiende klimmer met kleine klokvormige bloemen. De plant wordt maximaal 250cm. hoog. De bloemkleur is wit en de plant bloeit in juni en juli. Na de bloei verschijnen er kleine rode vruchtjes in grote getale welke zoetzuur van smaak zijn. Deze plant is goed winterhard.

€ 11,95

Lees meer...

Tuinplant Klimplanten Alle klimplanten
Schisandra
 

Braam

De Rubus fruticosus 'Navaho' is een bladverliezende braam bloeit in mei/juni met kleine witte bloemen. De zwarte vruchten van Rubus fruticosus 'Navaho' zijn vanaf augustus rijp om te plukken. Hij houdt van een zonnige standplaats. Hoe meer zon de plant krijgt, hoe meer vruchten er aan zullen komen. U kunt deze plant gebruiken voor het begroeien van een muur, klimrek of voor het maken van een haag. Hij heeft wel hulp nodig bij het klimmen door middel van draad of klimrek.

€ 11,75

Lees meer...

Tuinplant Klimplanten Alle klimplanten
Braam
 

Kiwiplant

De Actinidia deliciosa 'Jenny' is één van de oudste Kiwi-soorten. In tegenstelling tot sommige andere Kiwi-soorten is de Actinidia deliciosa zelfbestuivend: er is dus maar 1 plant nodig om voor vruchten te zorgen! Rond juni verschijnen er witte bloemen tussen de grote groene bladeren. Na de bloei beginnen de vruchten zich te vormen en rond oktober kan er geoogst worden. De Kiwi is een echte opgaande klimplant en kan tot 9 m hoog worden! Uiteraard mag er ook gesnoeid worden. Voor een gezonde groei en bloei is het belangrijk om de Kiwi een (zeer) zonnige standplaats te geven in voedzame aarde. Gebruik daarom Tuinplantengrond bij het aanplanten en mest regelmatig bij met Klimplantenvoeding.

€ 19,75

Lees meer...

Tuinplant Klimplanten Alle klimplanten
Kiwiplant
 

Roze bosbes

De Vaccinium corymbosum 'Pink lemonade' word ook wel de Blauwe bosbes genoemd. Deze bosbes bloeit in april en mei met witte bloemetjes dit trekt veel vlinders en bijen aan. In augustus verschijnen roze gekleurde bessen, deze bessen zijn heerlijk zoet en erg gezond. De Vaccinium corymbosum 'Pink lemonade' is zelf bestuivend en staat het liefst in zure, zand of veengrond op een zonnige plek. De bosbes is een bladverliezende struik die tot 150 cm hoog word. Gebruik bij het planten Aanplantgrond.

€ 11,75

Lees meer...

Tuinplant Klimplanten Alle klimplanten
Roze bosbes
 

Roze regen

De Wisteria floribunda 'Rosea' bloeit in de maanden mei en juni uitbundig met roze, sterk geurende bloemen in grote afhangende trossen. De lange trossen kunnen tot wel 30cm lang worden. In de nazomer kan deze Roze regen opnieuw gaan bloeien maar dit zal niet zo uitbundig zijn als de eerste bloei. Snoei in de winter de overbodige takken weg tot op drie ogen van de hoofdtakken. Hieruit zal de Wisteria floribunda 'Rosea' nieuwe scheuten aanmaken in het voorjaar waar deze klimplant zijn bloemen op draagt. Wanneer deze Roze regen groter word zoekt hij zelf meer en meer de zon op en kan dan een hoogte bereiken van wel 6 tot 8 meter. Wisteria's staan bekend als agressieve planten voor regenpijpen: soms worden de regenpijpen volledig in elkaar gedrukt. Bedenk dus goed waar u deze plant tegenaan laat groeien. De Wisteria floribunda 'Rosea' is goed winterhard en kan het beste worden aangeplant in de schaduw tot half schaduw in een humusrijke tot normale grond. Het verschil tussen de Wisteria

€ 19,75

Lees meer...

Tuinplant Klimplanten Alle klimplanten
Roze regen