Lei nectarine

Een Nectarine fruitboom is ook te leveren als leiboom. De Prunus persica 'Madame Blanchet' is een smakelijke en sappige nectarine. Bestuiving: zelf bestuivend, bij handmatige bestuiving (d.m.v. kwast) meer succes. Bloei: april / mei. Snoeien: na de oogst. Snoei niet te veel, haal alleen verticale en dorre takken weg. Bemesting: elk voorjaar vóór de bloei een organisch-minerale meststof geven en in de herfst een laag compost aanbrengen. Bewaren: Perziken zijn erg kwetsbaar. U kunt ze beter niet in de koelkast bewaren, dit gaat namelijk ten koste van de smaak. Een perzik is niet langer dan drie dagen houdbaar, uiteraard afhankelijk van de rijpheid bij de pluk. De nectarine is wat steviger en ook langer te bewaren. Bewaar ze het liefst op een koele plaats. Afhankelijk van de rijpheid bij de pluk, zijn ze dan ongeveer een week houdbaar. Schoonmaken: Perziken en nectarines kunnen gegeten worden als een appel: met huid en haar dus. Wel even oppassen want er zit een vrij grote pit in. Niet op

€ 206,25

Lees meer...

Tuinplant Bomen Fruitbomen
Lei nectarine
 

Lijsterbes boomvorm

De Sorbus Aucuparia ofwel Lijsterbes heeft geveerde, langwerpige bladeren met een grof gezaagde bladrand. In het voorjaar bloeit deze Lijsterbes met mooie witte bloemschermen waar bijen en hommels gek op zijn. Na de bloei vormen zich geleidelijk de oranje- rode vruchten. In de eerste jaren is de kroon van deze Lijsterbes nog tamelijk smal welke later breder zal uitgroeien. Door de overvloedige vruchtdracht van de Sorbus Aucuparia gaan de takken meer overhangen waardoor de kroonvorm uiteindelijk bijna rond zal worden. De Lijsterbes trekt veel vogels aan die gek zijn op de bessen. Van de rijpe bessen kunt u tevens jam, siroop en confiture maken. Voor een gezonde groei en bloei verlangt de Sorbus Aucuparia een zonnige standplaats. Qua grondsoort stelt de Lijsterbes niet veel eisen. Plaats bij de boom een boompaal en gebruik Aanplantgrond bij het aanplanten.

€ 60,25

Lees meer...

Tuinplant Bomen Alle bomen
Lijsterbes boomvorm
 

Parelstruik

De Exochorda macrantha 'The Bride' bloeit in de maanden april tot en met juli met een overvloed aan zuiver witte, geurende bloemen. Deze Parelstruik wordt ongeveer 175cm hoog en 200cm breed. De takken hangen sterk over en hierdoor ontstaat er soms een waterval van witte bloemen. Bloemen in de knop zijn prachtige, ronde witte bolletjes waar deze sierheester de naam Parelstruik aan te danken heeft. De Exochorda macrantha 'The Bride' kan ook toegepast worden als gevelplant want de afhangende takken zijn goed op te binden. Let er goed op dat u deze plant een zonnige standplaats geeft. Te weinig zon gaat namelijk ten koste van een uitbundige bloei. Voor een goede start Aanplantgrond gebruiken.

€ 12,50

Lees meer...

Tuinplant Heesters Alle struiken
Parelstruik
 

Doperwt

Doperwten - Vanaf begin maart tot half mei in de vollegrond in regels en 2-3 cm diep. Marktveroveraar is sterk rankend en kan het beste bij gaas worden opgekweekt; de hoogte zal ca. 150 cm bedragen. Buitengewoon produktief en smakelijk ras.

€ 6,25

Lees meer...

Tuinplant Moestuin Groentezaden
Doperwt
 

Purper treur Stamroos

De Rosa 'Rosa 'Perennial Bleu' is een stamroos met vrij kleine, talloze licht roze roosjes. Heel bijzonder is dat de takken van dit ras 'Rosa 'Perennial Bleu' afhangend zijn. Hierom wordt de 'Rosa 'Perennial Bleu' ook wel een treurroos genoemd. Om de bloei te bevorderen wordt het aangeraden om uitgebloeide bloemen meteen te verwijderen. Stamrozen zijn bladverliezend maar goed winterhard. Doordat ze geënt zijn, zal de stamhoogte niet meer veranderen. Wel zal uiteraard de kruin steeds voller en compacter worden. Voor een gezonde, rijkbloeiende stamroos is het belangrijk om begin voorjaar de roos een snoeibeurt te geven. Knip dan alle dode en beschadigde takken weg, en snoei alle andere takken terug tot zo'n 10-15 cm. Let er bovendien op dat deze stamroos een zonnige standplaats krijgt in voedzame aarde. Gebruik Rozengrond bij het aanplanten en mest tweemaal per jaar bij met Rozenmest.

€ 64,50

Lees meer...

Tuinplant Heesters Planten op stam
Purper treur Stamroos
 

Appelboom

De Malus domestica 'Cox's Orange Pippin' is een van de bekendste appelbomen en bloeit in het late voorjaar met witte- roze bloemen. De Malus domestica 'Cox's Orange Pippin' is een niet zelfbestuivende appelboom. Deze appelboom heeft een bestuiver in de buurt nodig zoals een Elstar, Golden Delicious of Topaz. De appels van deze appelboom zijn groen- geel van kleur met een rode blos aan de zonzijde. Ze zijn sappig en zoet tot licht zuur van smaak en goed te gebruiken als handappel maar ook voor appeltaart, appelmoes, compote en sap is deze appelsoort een aanrader. De appels zijn eetbaar vanaf begin oktober. Het snoeien van deze appelboom kan van december tot maart maar zorg dan wel voor een mooie open kroon waar voldoende oudere takken in blijven zitten. Plaats bij de boom een boompaal en gebruik Aanplantgrond bij het planten.

€ 22,95

Lees meer...

Tuinplant Bomen Fruitbomen
Appelboom
 

Witte berk op stam

Deze witte berk op stam (Betula utilis 'Doorenbos') is een relatief kleine op jonge leeftijd al sterk vertakkende berk. Opvallend aan deze witte berk op stam (Betula utilis 'Doorenbos') is dat de witte bast afschilverd. Deze witte berk op stam heeft een geelgroene bloeiwijze in de vorm van katjes. In de herfst verkleurd het blad van de witte berk geel. De witte berk op stam is zeewindbestendig en geschikt voor kleinere tuinen. Als de witte berk op stam te groot word kunt u snoeien in oktober-november. Bij het aanplanten aanplantgrond toevoegen en een boompaal plaatsen.

€ 163,25

Lees meer...

Tuinplant Bomen Alle bomen
Witte berk op stam