Klaproos

Klaproos gemengd - Vanaf eind maart tot eind mei buiten zaaien; breedwerpig of in regels en dan iets uitdunnen. Mooi in groepjes alsmede in de border. Houdt van goed doorlatende grond.

€ 3,32

Lees meer...

Tuinplant Vaste planten Zaden
Klaproos
 

Dakbeuk

De dakbeuk Carpinus betulus is een bekende dakboom. De dakbeuk Carpinus betulus kan met zijn groene fijngezaagd blad op bijna alle gronden geplaatst worden. Fors terug snoeien is geen probleem en is eenvoudig. De dakbeuk kan eventueel in de lichte schaduw geplaatst worden. belangrijk is om de speciale beukengrond toe te voegen. De schimmel die hierin te vinden is zorgt ervoor dat de dakboom het voedsel beter op kan nemen uit de bodem. Zet er een boompaal bij.

€ 384,75

Lees meer...

Tuinplant Bomen Beukenboom
Dakbeuk
 

Vleesbes

De Sarcococca hookeriana humilis is een groenblijvende, dichte heester. De Sarcococca hookeriana humilis kent een compacte, langzame groei. Na 10 jaar zal de hoogte ongeveer 2 m zijn. Door de dichte groei is de plant een natuurlijke bodembedekker. Het blad is klein, ovaal en loopt in een smalle punt uit. 's Winters bloeit de plant onopvallend met witte bloempjes. Deze verspreiden een heerlijk, honingzoete geur! Bovendien verschijnen 's winters kleine zwarte bessen.Plant de Sarcococca hookeriana humilis op een beschutte plek in de zon. Let er op dat de grond niet te droog is en gebruik bij het planten Aanplantgrond. Ideaal als grove haag of bodembedekker!

€ 11,75

Lees meer...

Tuinplant Heesters Alle struiken
Vleesbes
 

Oosterse klaproos

Deze Oosterse Klaproos of Papaver orientale 'Royal Wedding' is een tweejarige vaste plant met grote opvallende bloemen. Hoewel iedere plant slechts 2 jaar leeft, is het bestaan van de Oosterse Klaproos in uw tuin toch gewaarborgd doordat deze zichzelf uitzaait. De uiteindelijke hoogte van de volgroeide plant is ongeveer 80 cm. De plant is zeer winterhard (tot -30 graden Celsius)! De bloeitijd van de Oosterse Klaproos valt in de maanden mei en juni. Er verschijnen dan sneeuwwitte bloemen met een opvallend, zwart hart. De Oosterse Klaproos of Oosterse papaver wordt meestal toegepast in de voorjaars- of zomerborder en zorgt voor een speels effect. Voor een gezonde groei en bloei is het belangrijk dat u ieder voorjaar de Oosterse Klaproos helemaal afknipt en dat u de Oosterse Klaproos een zonnige standplaats geeft in luchtige, voedselrijke grond. Gebruik daarom Tuinplantengrond bij het planten en meng dit met de bestaande grond.

€ 2,05

Lees meer...

Tuinplant Vaste planten Alle vaste planten
Oosterse klaproos
 

Grote kattenstaart

De lythrum salicaria of Grote kattenstaart is een prachtige winterharde vaste plant die in de maanden juni tot augustus prachtig rozerode bloemen vormt. De maximale hoogte van de plant is ongeveer 100 cm. Plaats de planten in de zon of halfschaduw zodat ze mooi zullen groeien en bloeien. In de winter sterft de plant af. Knip de plant in het voorjaar helemaal terug, dan loopt deze weer opnieuw uit. Voeg bij het aanplanten Tuinplantengrond toe.

€ 2,05

Lees meer...

Tuinplant Vaste planten Alle vaste planten
Grote kattenstaart
 

Perzik leiboom

Een Perzik fruitboom is ook te leveren als leiboom. Het verschil met een gewone boom is dat deze zijn gebonden op een rek die gemaakt is van bamboestokken. Deze bomen zijn horizontaal of in een waaiervorm uitgeleid en de takken die nog naar voren of achteren groeien zijn weggesnoeid. Op deze manier ontstaat er een smalle boom met verschillende etages waar de vruchten veel licht en warmte kunnen opvangen. Zo neemt deze boom ook maar weinig ruimte in beslag en kan goed worden geplaats voor een warmte en licht weerkaatsende zuidmuur waar de vruchten goed op kunnen afrijpen. Door deze manier van begeleiding zijn de leifruitbomen ook geschikt om te gebruiken als erfafscheiding of om de inkijk in de tuin iets meer te camoufleren. Het snoeien van een leiboom gaat bijna hetzelfde als een gewone fruitboom. Zorg er voor dat de opgaande takken altijd goed worden ingekort en de horizontaal groeiende takken worden uitgeleid. Op deze manier gaat er genoeg energie naar de vruchten en niet alles

€ 62,50

Lees meer...

Tuinplant Bomen Fruitbomen
Perzik leiboom
 

Bontbladige esdoorn

De prachtige Acer pseudoplatanus 'Leopoldii' is beter bekend als de Bontbladige esdoorn. De Acer pseudoplatanus 'Leopoldii' heeft een brede, piramidaalvormige groei met een dichte kroon. Zoals de naam al vermoedt haalt de Bontbladige esdoorn zijn sierwaarde uit zijn blad dat in het voorjaar roze uitloopt en richting de zomer wit en geel gestippeld en gevlekt is. De Acer pseudoplatanus 'Leopoldii' wordt veelal gebruikt als parkboom en als solitair in tuinen waar het een echte blikvanger zal zijn. Door de Bontbladige esdoorn weinig te snoeien blijft deze boom het mooist. Wilt u deze boom echter wel snoeien doe dit dan niet tussen de maanden december en mei. Deze Esdoorn stelt weinig eisen aan de bodem en is windbestendig. Voor een goede start aanplanten met aanplantgrond en boompalen.

€ 130,75

Lees meer...

Tuinplant Bomen Acer boom
Bontbladige esdoorn
 

Spruitkool

Spruitkool - Vanaf begin april tot half mei in de vollegrond op zaaibed en ca. 5-6 weken later uitplanten. Geschikt voor lichte gronden. Spruitjes smaken lekkerder als ze - al dan niet kunstmatig (diepvries) - bevroren zijn geweest.

€ 4,75

Lees meer...

Tuinplant Moestuin Groentezaden
Spruitkool
 

Cyclaam

Alle cyclamen behoren tot het geslacht van de Primulaceae. De naam cyclaam is afgeleid van het het Grieks woord kuklos, dat cirkel betekent. Zowel de afgeplatte knol als de groeiwijze van de plant is cirkelvormig. In het Middellandse-Zeegebied komen Europese soorten van de cyclaam, Cyclamen europaeum, in het wild voor. Verder weg in Perzië groeit Cyclamen persicum. Afstammelingen van de laatste zijn voornamelijk als potplant in cultuur. In hoofdzaak worden drie soorten onderscheiden voor tuinbeplanting: Cyclamen europaea, Cyclamen neapolitanum en Cyclamen coum. Bij alle genoemde soorten komen de kleuren wit, roze, violetpurper en bijna rood voor. Cyclamen europaeum en Cyclamen coum bloeien vanaf december tot en met maart. Cyclamen neapolitanum (synoniem: Cyclamen hederifolium) bloeit al vanaf oktober en gaat door tot eind december. Het is een wat vreemd gezicht als deze cyclamen staan te bloeien. Immers, in december bloeit er bitter weinig in de tuin. Zo'n plek met in bloei staande

€ 7,50

Lees meer...

Tuinplant Vaste planten Bloembollen
Cyclaam